Digitaal versnellen

De meeste bedrijven krijgen het niet voor elkaar om met eigen IT mensen verbeteringen in de organisatie aan te brengen. 

Waarom? Simpel: ze hebben een fulltime agenda om de operatie draaiende te houden. 

IT team optimaal inrichten voor het digitaal versnellen. De directie wil dat IT meer innoveert en het bedrijf in staat stelt om de geldstromen van de toekomst te realiseren. Maar tegelijkertijd willen ze ook dat de IT solide oplossingen levert waar iedereen op kan bouwen en vertrouwen. En dan hebben we het nog niet gehad over de houdbaarheid van IT-kennis die in de afgelopen jaar steeds sneller afneemt door alle nieuwe ontwikkelingen. 

Er zijn een aantal situaties waarin je hiermee geconfronteerd wordt: 

 • Je hebt een project waar kennis voor nodig is die simpelweg niet aanwezig is bij je eigen team 
 • Het project is tijdelijk en je wilt geen langdurige arbeidscontracten aangaan 
 • Je hebt snel mensen nodig tijdens piekmomenten om deadlines te halen 

Maar je eigen mensen zitten tot over hun oren in het werk. Dus hoe zorg je ervoor dat je de ideale mix van kennis en capaciteit regelt en je jouw succes kan claimen in de boardroom? Dan moet je nadenken over een optimaal IT team om digitaal te kunnen versnellen

1. Laat de operatie “voelen” welke pijn jij hebt.

Krijg je het gevoel dat de operatie wel erg makkelijk nieuwe wensen en requirements indienen? En dat iedereen vindt dat die van hem/haar het belangrijkst is? Uiteindelijk kijken ze allemaal naar jou om met een oplossing te komen. Oja, en wel snel want ze hebben het al aan de klant beloofd. Dan moet je op zoek naar een optimaal IT team om digitaal te kunnen versnellen

Er zijn 3 knoppen waar je aan kan draaien om duidelijk te maken dat je alleen kan opleveren als er door hen keuzes worden gemaakt:

 • Tijd
  Als project x belangrijker is dan y, dan zal die moeten accepteren dat deze later wordt opgeleverd. Je hebt een vaste capaciteit en er kan simpelweg niet meer geproduceerd worden in een bepaalde periode. 
 • Scope
  Als je meerdere projecten tegelijkertijd wilt opleveren, dan moet het Minimal Viable Product (MVP) aangepast worden, oftewel; alleen wat écht noodzakelijk opleveren. En dit zal pijn doen in de operatie, want die willen alles perfect hebben (weet je nog: “..IT oplossingen waarop je bouwen en vertrouwen..”) 
 • Geld
  Deze is makkelijk. Meer budget betekent meer mogelijkheden, zoals in dienst nemen, inhuren, etc..
   

2. Zorg altijd voor een budget dat je flexibel kan activeren

Niets is zo vervelend om gedurende het jaar om meer geld te vragen. Je moet hele besluitvormingstrajecten door terwijl er nú een oplossing van je verwacht wordt. Stel daarom in je IT-jaarbudget een stelpost op die je flexibel kan activeren. Wanneer de nood aan de man is, kan je op basis van een simpele business case snel acteren en tijdelijk mensen inhuren voor je IT-project. En als je het niet nodig hebt kan je de blits maken dat je alles met je reguliere budget hebt gerealiseerd. Win-win zou ik zeggen… 

3. Weet waar je de juiste expertise vandaan kan halen

Ok. Je hebt budget voor tijdelijke inhuur van IT-specialisten. En nu ga je googelen of LinkedIn doorspitten om de juiste leverancier van IT-specialisten te vinden. Waarom zou je niet rechtstreeks bij de bron beginnen en samen de juiste specialist selecteren voor je project?  

Fortezza biedt iedereen de mogelijkheid om snel en gemakkelijk de juiste kennis te vinden. Klinkt als muziek in de oren? Reserveer dan rechtstreeks jouw IT-specialist: 

 

Related Posts