GRENSVERLEGGENDE IT  |  AMBITIES  |  DATA GEDREVEN WERKEN

DATA GEDREVEN WERKEN

Niet meer sturen op basis van emotie en onderbuik, maar op feiten en inzichten.

Waarom zou u data gedreven gaan werken?

Data is de nieuwe olie.  U heeft het vast wel eens iemand in de omgeving horen zeggen. Of misschien ziet u dat uw medewerkers veel tijd besteden aan het verzamelen en structureren van gegevens, maar niet bezig zijn met het analyseren en verbeteren aan de hand van deze data. En wie is er nu aangenomen om iedere dag data naar Excel te exporteren omdat het systeem de gebruiker niet goed genoeg ondersteunt?

Als iedereen zelf bezig is met zijn eigen versie van de waarheid te maken, is dat nergens duidelijker zichtbaar dan in de reguliere meetings waarin besluiten moeten worden genomen. Hier worden beslluiten niet op basis van feiten genomen, maar op meningen en het onderbuikgevoel van uw medewerkers.

Waar begin je dan?

De meeste bedrijven denken vaak dat ze niet genoeg data hebben om data gedreven te gaan werken. Maar tegenwoordig hebben ook MKB bedrijven serieuze volumes data in hun applicaties. Het onder controle krijgen én houden is een dagelijks probleem waar uw medewerkers tegen aan lopen.

Eigenlijk is tegenwoordig elke organisatie klaar voor data gedreven werken

  • Vaak is de beschikbare data in een organisatie ruim voldoende om een fundamentele verbetering te realiseren.

  • Uit een eerste analyse haal je al snel nieuwe inzichten. Die inzichten creëren mogelijkheden om data effectief in te zetten om verbeteringen te realiseren

  • Medewerkers worden in hun kracht gezet omdat complexe beslissingen worden ondersteund door data.

Direct Contact?

Jeroen Breugelmans
Directeur Fortezza
+31 70 3277281
Mijn agenda staat online:

Uw eigen DataHub en PowerBI

PowerBI is een krachtige en toegankelijke dashboard tool voor eindgebruikers. Het heeft de flexibiliteit van Excel en de technische capaciteiten van een data warehouse. Maar het fundament waarin alle datasets verenigd en beheerd worden moet wel aanwezig zijn. Zonder dit fundament krijgt u meer van hetzelfde: de Excel hel maar dan in PowerBI…

Met de Azure DataHub levert Fortezza een schaalbaar en krachtig data warehouse dat al uw gegevens automatisch ophaalt, integreert en verrijkt. Door de automatische koppeling van PowerBI hebben uw medewerkers de toegang tot de juiste en consistente datasets. En zo worden uw Key Performance Indicators automatisch inzichtelijk voor al uw medewerkers.

Meer weten? Kijk dan naar onze oplossing DataHub & PowerBI.

BLOG

Waarom data gedreven werken zo moeilijk te organiseren is

Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan het feit dat uw investeringen in data & analytics niet renderen. Eén van de belangrijkste redenen is de gekozen aanpak van het traject en de borging in de organisatie.

Digitaal op orde
digitaal versnellen

INSPIRERENDE KLANTVERHALEN

Vemedia Showcase
Florensis Showcase
Innax Showcase

De werkwijze van Fortezza

Inspiratie

In deze fase wordt de missie en visie van de organisatie vastgesteld en vertaald naar de digitale wereld en programma doelstellingen. Het transformatie team van de organisatie wordt georganiseerd en krijgt inzicht in wat digitalisering voor de eigen processen en business kan betekenen.

Navigatie

In de navigatie fase is een organisatie en procesanalyse uitgevoerd om te bepalen welke business & IT projecten uitgevoerd gaan worden om de programmadoelstellingen te realiseren. Daarnaast wordt besloten welke verandering op de organisatie domeinen noodzakelijk is.

Implementatie

Het programma bevat meerdere projecten. Een project wordt op een “Scrum” wijze uitgevoerd. Scrum deelt een project op in een aantal “Sprints”. Elke sprint levert een bruikbaar product of functie op. Dit zorgt ervoor dat een verandering zo snel mogelijk geïmplementeerd en gebruikt wordt door de organisatie. De opgedane ervaringen worden als feedback meegenomen in de volgende sprint.

Adoptie

Als een project is afgerond loopt de adoptie, die begonnen is tijdens de implementatie, door. In deze fase ligt de nadruk op het analyseren van het goed gebruiken van de oplossing en het coachen van de organisatie en medewerkers in het “anders werken” en “oude gewoontes loslaten”.