GRENSVERLEGGENDE IT  |  AMBITIES  |  DIGITALISEREN

DIGITALISEREN & TRANSFORMEREN

Hoe zorg je dat je relevant blijft en waarde toevoegt in de keten?

Waarom zou je digitaliseren?

Het gaat best goed, toch? Alles gaat z’n gangetje, uw bedrijf dobbert vrolijk door, zonder slag of stoot. Of zijn de zaken in de echte wereld toch iets minder rooskleurig en ligt de concurrentie op de loer? De markt ontwikkelt zich steeds sneller en alles wordt digitaler. U heeft de uitdrukking Digitale Transformatie misschien wel eens horen vallen in die context. En wellicht heeft u wel eens gedacht: “Moeten wij daar ook niet eens iets mee doen? Hebben we daar onze IT-afdeling niet voor?

Om als bedrijf uw positie in de markt te kunnen verstevigen en mee te kunnen blijven draaien in een steeds snellere digitale wereld zal u er niet aan ontkomen om digitaal te transformeren.

Waar begin je dan?

Onze klanten die succesvol aan het digitaliseren zijn organiseren hun verbetertrajecten rondom de volgende pijlers: een gestroomlijnde IT organisatie, digitale processen en data gedreven werken.

Met deze bouwblokken zet je jouw medewerkers klaar om continu te blijven veranderen en een versnelling aan te brengen in je kernprocessen. Wij borgen de digitale processen in PDCA (Plan-Do-Act-Check) cyclus. Vanaf de nulmeting zijn we samen in staat om iteratief verbeteringen door te voeren en het effect te meten.

Direct contact?

Edwin de Zeeuw
Directeur Digitale Transformatie
+31 70 3277281

Continu digitaliseren, maar dan wel met een plan.

Digitaliseren is meer dan het digitaal maken van documenten, zoals scans maken van offertes of het opslaan van foto`s op een netwerkschijf. Om een succes te maken van digitaliseren, leveren wij een digitaal end-to-end proces op dat in alle facetten digitaal werken faciliteert. We kijken niet alleen naar de output, maar juist ook naar de optimale inzet van mensen en welke middelen ze daarvoor nodig hebben.

Meer lezen over onze oplossing? Lees verder over Proces Digitalisering.

digitale inspiratie 2019
BLOG

Fortezza Digitale Inspiratie 2019: the Aftermovie

Fortezza organiseert regelmatig events voor haar relaties. In november stond het event Fortezza Digitale Inspiratie 2019 op de agenda. Bekijk de video voor een korte impressie.

Digitaal op orde
digitaal versnellen

INSPIRERENDE KLANTVERHALEN

Vemedia Showcase
Florensis Showcase

De werkwijze van Fortezza

Inspiratie

In deze fase wordt de missie en visie van de organisatie vastgesteld en vertaald naar de digitale wereld en programma doelstellingen. Het transformatie team van de organisatie wordt georganiseerd en krijgt inzicht in wat digitalisering voor de eigen processen en business kan betekenen.

Navigatie

In de navigatie fase is een organisatie en procesanalyse uitgevoerd om te bepalen welke business & IT projecten uitgevoerd gaan worden om de programmadoelstellingen te realiseren. Daarnaast wordt besloten welke verandering op de organisatie domeinen noodzakelijk is.

Implementatie

Het programma bevat meerdere projecten. Een project wordt op een “Scrum” wijze uitgevoerd. Scrum deelt een project op in een aantal “Sprints”. Elke sprint levert een bruikbaar product of functie op. Dit zorgt ervoor dat een verandering zo snel mogelijk geïmplementeerd en gebruikt wordt door de organisatie. De opgedane ervaringen worden als feedback meegenomen in de volgende sprint.

Adoptie

Als een project is afgerond loopt de adoptie, die begonnen is tijdens de implementatie, door. In deze fase ligt de nadruk op het analyseren van het goed gebruiken van de oplossing en het coachen van de organisatie en medewerkers in het “anders werken” en “oude gewoontes loslaten”.