gestroomlijnde it organisatie

Je bedrijf laten groeien via overnames

Vemedia is een van de grootste gespecialiseerde producenten van (film-gecoate) tabletten, sachets, capsules in flessen en blaarverpakkingen in Europa.​ Het doel is om Vemedia in 3 jaar te verdubbelen in omzet. Dit kon alleen bereikt worden door te groeien via overnames. IT is daarbij een “enabler” om nieuwe bedrijven snel in onze organisatie op te nemen. Met Fortezza als Managed service partner hebben we deze doelstelling in 2018 mogen behalen.

Omdat ons productieproces aan strenge regelgeving moet voldoen en vlekkeloos dient te verlopen, hebben we gekozen om onze IT niet zelf te organiseren. Omdat onze groei gebaseerd is op overnames moeten nieuwe vestigingen snel “onboarden” naar onze manier van werken.

Hoe hebben we dit georganiseerd?

In onze zoektocht naar de juiste partner hebben we goed gekeken wie de juiste kennis en commitment in huis had. En dat dit niet altijd de grote IT partijen hoeven te zijn, bewees Fortezza.

Onze keus om niet met een naam uit de gevestigde orde in zee te gaan was simpel. Bij een mid-size managed service partner zijn wij een van de belangrijkste accounts! En zijn we verzekerd van alle aandacht die wij nodig hebben. Ons gevoel bij Fortezza was dat we niet “klant nummer x” waren.

Vanaf het eerste moment hebben we met onze dedicated service manager samengewerkt, gewoon bij ons op locatie. Zo los je snel problemen met elkaar op en weet je elkaar snel te vinden. Door de nauwe samenwerking, hebben we in duidelijke fases onze gehele IT-omgeving naar een private cloud omgeving verplaatst.

IT bottlencks

Door een gestandaardiseerde manier van werken en werkplekbeheer kunnen overgenomen partijen in een paar weken aan de slag als nieuw onderdeel van onze organisatie.

Nu is IT nu geen bottleneck meer, maar juist de accelerator om onze groei te ondersteunen, met een private cloud platform dat meeschaalt in performance, veiligheid en werkplekken.

Door de server- en werkpleklicenties grondig te analyseren hebben we nu grip op al onze IT kosten en zijn er geen verassingen meer achteraf. Onze jaarbegroting wordt door Fortezza opgesteld en we weten precies wat we krijgen voor ons budget.

Met een robuust onderliggend IT-beleid kunnen onze medewerkers rekenen op de juiste ondersteuning van hun werk.

Related Posts