IT budget op orde

Het vierde kwartaal komt eraan en dat betekent weer het jaarlijkse terugkerende item op de agenda: hoe krijg ik mijn IT budget voor 2020 op orde?

U wilt natuurlijk dat u de mogelijkheid heeft om volgend jaar de broodnodige investeringen te doen om iedereen te helpen met de beste technische oplossingen en dat uw plan zonder al te veel discussie wordt goedgekeurd. Ook wordt er ook van u verwacht dat u de bedrijfskosten verlaagt, terwijl u aan de andere kant ook de nodige uitgaven heeft voor de verbetering van bedrijfsprocessen en/of het verhogen van het serviceniveau.

Dit maakt dat er misschien wel vragen door uw hoofd spoken, zoals “…is mijn plan wel compleet en juist?” of “…zou het niet fijn zijn als ik dit plan eens kon laten bekijken door een expert?”

Eén ding is zeker: Het budget ongepland overschrijden is geen optie, want de discussies om dat in goede banen te leiden vreten tijd en energie, maar iedereen tegemoetkomen is helaas ook niet mogelijk. Dus hoe krijgt u uw IT budget op orde?

Wat kunt u doen?

Er zijn verschillende manieren om dit proces aan te vliegen. Maar alles staat of valt met een compleet en juist inzicht in het IT-landschap. Om dit te realiseren inventariseert u de hard- en software, verzamelt alle (beheer) contracten en licentieovereenkomsten en zorgt u dat u de afschrijving- en vervangingstermijnen goed op de radar hebt. Dit is wat wij bij Fortezza ‘Digitaal op Orde’ noemen. Om dit inzicht te krijgen kunt u leunen op de input van uw verschillende leveranciers en zo proberen een integraal overzicht te krijgen van uw IT-landschap. De kans dat u iets mist is best groot, omdat u waarschijnlijk samenwerkt met veel partijen en allerlei verschillende soorten informatie terugkrijgt. Kortom een lastig en tijdrovend werkje. Is dat niet deels uit te besteden?

Bundel kennis uit de markt

Wat zou het makkelijk zijn als u de mogelijkheid hebt om uw IT-budget te toetsen bij een partij die jarenlang ervaring heeft met het opstellen van IT-budgetten en dat deze partij ook nog eens op het juiste strategische niveau mee kan denken in de opzet en organisatie van zo’n plan, waardoor u met vertrouwen de directiekamer in stapt en uw verhaal direct over de bühne krijgt.

Zo’n partner wordt ook wel een Managed Service Provider genoemd (MSP). Deze partner kijkt niet alleen naar wat u nú nodig hebt, maar ook wat er over drie jaar vereist is. En wat de logische stappen zijn om daar te komen, onderbouwd met een business case met duidelijke kosten en opbrengsten, zodat uw voorstel ervaren wordt als een investeringsplan (en niet als één grote kostenpost).

Bekijk de case van Vemedia en laat u inspireren

Het maakt niet uit of uw bedrijf nu groot of klein is, deze uitdaging is voor ieder bedrijf hetzelfde, namelijk een gestroomlijnde IT organisatie.  Bekijk de klantcase van Vemedia en lees hoe zij het proces voor het opstellen van IT-budgetten hebben georganiseerd en waarom ze hebben gekozen voor Fortezza als strategisch partner.

Heeft u voldoende gezien en wilt u gewoon hulp bij het opstellen van uw IT-budget? David Douwstra komt graag geheel vrijblijvend bij u langs om u verder te helpen.

David Douwstra
Senior ICT Manager
+31 70 3277281

Related Posts