Data gedreven sales - Sales Forecast op orde met data

Hoe krijg ik mijn sales forecast op orde met de juiste data?

De meeste bedrijven hebben moeite om een accurate en efficiënte sales organisatie op te zetten. Deze bedrijven stellen zich niet direct de vraag hoe krijg ik mijn sales forecast op orde met de juiste data? Slecht inzicht in de pijplijn en inaccurate, op-onderbuik-gevoel gebaseerde voorspellingen van bijvoorbeeld sales medewerkers leiden tot een cultuur. Een cultuur waarin immers het resultaat van een kwartaal vaak een verrassing is. En bovendien het behalen van de sales targets eerder overgelaten wordt aan kans. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat slechts 40% van de kansen in CRM-systemen daadwerkelijk binnengehaald worden. En zelfs de kansen die behaald worden wijken significant af van de voorspelde waarde. 

Als u zich herkent in deze situaties dan laat u waardevolle kansen liggen, verliest u marktaandeel en komt uiteindelijk de overlevingskans van uw onderneming in gevaar. 

Wat kunt u doen? Zoals we al hebben aangegeven is sales forecasting moeilijk. En heeft u bovendien de juiste sales organisatie nodig om het goed te doen. Daarom zien we daarnaast vaak dat foute sales forecasts tóch geaccepteerd worden. Inclusief de negatieve gevolgen die deze zodoende met zich mee brengen. De beste sales teams laten de traditionele op het verleden gebaseerde sales forecasting achter zich en omarmen de principes voor data gedreven sales. 

Lees hier meer over in ons e-book.

In dit e-book identificeren we de problemen van traditionele sales teams en beschrijven we de beste manier om dit om te buigen naar betrouwbare en efficiënte data gedreven sales teams. 

We gaan dieper in op de volgende onderwerpen: 

  • De zeven problemen die leiden tot inaccurate sales 
  • De zeven componenten van data gedreven sales teams
  • De tien factoren die je sales forecast ruïneren
Download e-book

Dit e-book is onderdeel van onze oplossing Data Gedreven Werken. 

Jeroen vertelt er graag meer over.

Jeroen Breugelmans
Directeur Fortezza
+31 70 3277281

Related Posts