Hoeveel kost Power BI?

De meeste bedrijven weten het eigenlijk helemaal niet, maar Power BI is voor iedereen beschikbaar die werkt met Office 365. Als je nu veel werkt met Excel om data te verrijken en te visualiseren, dan is Power BI de oplossing voor jou. En het mooi is dat geen dataset te groot is. Waar Excel “slechts” 1,048,576 rijen aan kan (excel 2010 en hoger), kan je met Power BI enorme datasets inladen. En met de makkelijke interface tover je in een handomdraai een prachtig visueel dashboard die je kan gebruiken met je team om trends te identificeren.

Er zijn verschillende versies beschikbaar, maar welke versie is nu geschikt voor jou? In deze blog zetten we de kosten van Power BI in één overzicht uiteen. Dus hoeveel kost Power BI?

Er zijn drie verschillende licenties beschikbaar. In de volgende tabel staan de licenties beschreven, inclusief prijs en mogelijkheden. Voor alle licenties heb je de power BI desktop applicatie nodig en Je kan de gratis versie downloaden via https://powerbi.microsoft.com/en-us/desktop

wat kost power bi

Met deze gratis versie kan je rapporten te bouwen met alle data waar je al over beschikt. Zo kun je kennismaken met de kracht van Power BI en inzichten verkrijgen uit jouw data.

De kosten van Power BI Free

Hoeveel kost Power BI voor deze licentie? Nada. Noppes, niets… lekker toch?

De kosten van Power BI Pro

Zodra je data of dashboards met andereen wilt gaan delen, heb je een Power BI Pro-licentie nodig. De kosten van Power BI voor deze licentie bedragen € 8,40 per gebruiker per maand, waarmee je de alle controle over jouw data krijgt. Niet alleen is de data deelbaar, de data kan ook gebruikt worden in andere applicaties. Dat alles terwijl de data veilig opgeslagen is en real-time bijgewerkt kan worden in de cloud. Dus als je een eerste stap wilt zetten in het professionaliseren van je dashboard, dan kan dat al voor 8,40 per maand.

De kosten van Power BI Premium

Soms mag de data niet in de cloud worden opgeslagen of werkt je organisatie nog met eigen servers. Met Power BI Premium krijg je een eigen Power BI Report Server waarmee je jouw data volledig in eigen beheer hebt. Niet alleen is deze oplossing toekomstbestendig, maar ben je altijd in staat om later (alsnog) naar de cloud te gaan. En alle bestaande toepassingen en dashboards blijven gewoon werken.

De licentie van Power BI Premium bestaat uit twee onderdelen. Als eerste heb je de reguliere Power BI Pro-licenties (voor € 8,40 per gebruiker per maand). En daarnaast koop je ook eigen ruimte op de servers van Microsoft. Deze hebben verschillende vormen, zoals een P1 node die begint bij €4200 per maand. Maar dan heb je je eigen server en rekenkracht, dus geen shared cloud solution.

Door deze opzet kan je met extra grote datasets werken. Daarnaast kan je ook een onbeperkt aantal collega’s leesrechten geven voor deze dashboards en rapporten. Je hebt bij Power BI Premium dus veel minder beperkingen dan bij de andere opties. Het is een echt “corporate” oplossing voor de grotere bedrijven.

Weten wat Power BI Premium voor jouw organisatie zal kosten? Gebruik dan de gratis Power BI Calculator

Dus hoeveel kost power BI?

Je hebt gelezen dat power BI in verschillende licenties afgenomen kan worden. Het ligt er dus aan hoe groot je organisatie is en of je net begint met data gedreven werken of juist al veel verder bent.

Start simpel met power BI Free om te ontdekken wat het allemaal kan en een proof Of Concept te maken. Schaal op met power BI Pro als je gaat delen met je afdeling of project team. En scale out met Power BI Premium om je hele organisatie mee te nemen in deze prachtige tool.

Power BI en Office 365

Zoals we eerder al verteld, is Power BI-onderdeel van de Office 365 suite.

Je hebt dan wel minstens een E3 pakket nodig en samen met een losse Power BI Pro-licentie € 28,10 per gebruiker per maand. Als je iets verder kijkt, dan kan je met een E5 licentie à € 34 per gebruiker per maand uitkomen. De meerwaarde van het E5 pakket zit in de betere beveiliging en tools om mensen telefonisch beter met elkaar te laten communiceren.

Meer weten wat er nodig is om Power BI echt te implementeren? Lees dan verder in onze volgende blog.

Related Posts