Florensis Showcase

WAT IS ONZE UITDAGING?

In 2025 wil Florensis de meest betrouwbare, innovatieve en duurzame veredelaar en vermeerderaar zijn. Deze visie realiseren wij door ons te richten op onze mensen, service, innovatie, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

…Met de data architectuur en inzet van Fortezza zijn we verzekerd van accurate data. Nu zijn we structureel bezig met verbeteren, in plaats van ad hoc issues aan te pakken.

A

ls wereldwijde speler in zaadveredeling en uitgangsmateriaal voor professionele kwekers produceren we meer dan 1 miljard planten uit zaad, stek en weefselkweek.

De technische ontwikkelingen binnen de horticultuur gaan zeer snel. Veel processen zijn gemechaniseerd door de introductie van robots en slimme technologieën, maar nog niet ver genoeg gedigitaliseerd.  Hoe gaan we onze data optimaal inzetten om de productie- en verkoopprocessen beter te maken en hoe krijgen wij onze medewerkers mee?

Hoe pakken we dat aan? Samen met Fortezza.

HOE HEBBEN WE DIT GEORGANISEERD?
D

e capaciteit van ons IT team was ontoereikend om de backlog onder controle te krijgen. Ook was ons data warehouse door de jaren heen organisch gegroeid, maar niet meer onderhoudbaar en flexibel om verder op door te bouwen.

Door de inzet van een senior business intelligence specialist van Fortezza hebben we de eerste periode gefocust aan het meewerken aan onze backlog.

In de zelfde periode heeft Fortezza bij het ontsluiten van een nieuwe bron de gelegenheid genomen om de blauwdruk van een nieuw data warehouse architectuur neer te zetten waarop bestaande Excel rapportages en interne tools  konden inhaken.

De waarde van deze nieuwe aanpak kon worden aangetoond doordat de oude tools niet accuraat bleken te zijn. Hieruit is het vertrouwen ontstaan om de oude (excel) oplossingen los te laten en vanuit de bedrijfsprocessen te gaan denken.

Fortezza heeft onze bedrijfsprocessen in kaart gebracht en vervolgens de data uit alle primaire systemen ontsloten naar het nieuwe data warehouse.  Deze stap zorgde ervoor dat we echt anders na zijn gaan denken over data. Data gedreven in plaats van scenario gebaseerd data ophalen.

Fortezza heeft ook geholpen met het bepalen van een profiel voor een interne data specialist en heeft een review uitgevoerd op de uiteindelijke vacaturetekst.

Met de invulling van de vacature, is het team gezamenlijk verder gegaan om kennis en ervaring te delen en verder te ontwikkelen.

Nu werkt het team integraal aan de backlog en hebben we de juiste balans gevonden tussen interne en externe specialisten.

98.5% UITLEVERINGSGRAAD

Waar klanten op rekenen wanneer zij bestellen.

DE UITGEBREIDE VERSIE LEZEN?

Download hier gratis de klantcase met meer uitleg over de reis van Florensis.

Alexander van der bijl3

Door de inzet van Fortezza werken we met het juiste team en gestructureerd aan het verbeteren van onze data-architectuur zodat we verzekerd zijn van accurate data.

Alexander van der Bijl
Chief Finance Officer, Florensis