Vemedia Showcase

Continue verbeteren met managed ICT.

WAT IS ONZE UITDAGING?

Ons doel was om Vemedia in 3 jaar te verdubbelen in omzet. Dit kon alleen bereikt worden via overnames en IT is daarbij een “enabler” om nieuwe bedrijven snel in onze organisatie op te nemen. Met Fortezza als Managed IT partner hebben we deze doelstelling in 2018 mogen behalen.

…Door onze IT volledig te outsourcen zijn we in staat om nieuwe overnames in slechts weken naadloos te integreren in onze manier van werken

V

emedia is een van de grootste gespecialiseerde producenten van (film-gecoate) tabletten, sachets, capsules in flessen en blaarverpakkingen in Europa. Omdat ons productieproces aan strenge regelgeving moet voldoen en vlekkeloos dient te verlopen, hebben we gekozen om onze IT niet zelf te organiseren.  Onze groei is gebaseerd op overnames en het snel “onboarden” van nieuwe bedrijven naar onze manier van werken is een van de belangrijkste punten in onze roadmap. Hoe we dat hebben aangepakt? Samen met Fortezza.

HOE HEBBEN WE DIT GEORGANISEERD?
I

n onze zoektocht naar de juiste partner hebben we goed gekeken wie de juiste kennis en commitment in huis had om samen met ons de groei van Vemedia te realiseren. En dat dit niet altijd de grote IT partijen hoeven te zijn, bewees Fortezza.

Onze keus om niet met een naam uit de gevestigde orde in zee te gaan was simpel. Bij een mid-size partner zijn wij een van de belangrijkste accounts en zijn we verzekerd van alle aandacht die wij nodig hebben. Ons gevoel bij Fortezza was dat we niet “klant nummer x” waren.

Vanaf het eerste moment hebben we met onze dedicated service manager samengewerkt, gewoon bij ons op locatie. Zo los je snel problemen met elkaar op en weet je elkaar snel te vinden.

Door de nauwe samenwerking en de planmatige manier van continue verbeteren, hebben we in duidelijke fases onze gehele IT-omgeving naar een private cloud omgeving verplaatst.

Door een gestandaardiseerde manier van werken en werkplekbeheer kunnen overgenomen partijen in een paar weken aan de slag als nieuw onderdeel van onze organisatie.

IT is nu geen bottleneck meer, maar juist de accelerator om onze groei te ondersteunen, met een private cloud platform dat meeschaalt in performance, veiligheid en werkplekken.

Door de server- en werkpleklicenties grondig te analyseren hebben we nu grip op al onze IT kosten en zijn er geen verassingen meer achteraf. Onze jaarbegroting wordt door Fortezza opgesteld en we weten precies wat we krijgen voor ons budget.

Met een robuust onderliggend IT-beleid kunnen onze medewerkers rekenen op de juiste ondersteuning van hun werk.

99.5% UPTIME GARANTIE

Zodat ons productieproces voorspelbaar verloopt.

DE UITGEBREIDE VERSIE LEZEN?

Download hier gratis de klantcase met meer uitleg over de reis van Vemedia.

Jean-Yves de Vel

Door onze IT volledig te outsourcen zijn we in staat om nieuwe overnames in slechts weken naadloos te integreren in onze manier van werken.

Jean-Yves de Vel
Chief Finance Officer, Vemedia