GRENSVERLEGGENDE IT  |  DIGITAAL VERSNELLEN  |  BUSINESS APPS & INTEGRATIES

Van low code apps naar custom enterprise applications

Innoveer met slimme oplossingen en integraties op maat gemaakt voor uw organisatie

Softwareprofs

Fortezza levert met haar hooggekwalificeerde (WO niveau) Java, Python, Angular, .NET en DevOps professionals een bijdrage aan het succes van haar opdrachtgevers in verschillende complexe projecten en programma’s (Enterprise Software Development) op een Agile (Scrum) wijze. Kortom, Softwareprofs die het verschil maken!

Agile Software Development

Stilstand is achteruitgang! De wereld verandert steeds sneller en organisaties moeten steeds sneller kunnen meebewegen. Daar waar de telefoon 50 jaar nodig had om naar 75 miljoen gebruikers te groeien, gebeurde dit in slechts 35 dagen bij de populaire app Angry Birds. Om snel in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden is het essentieel om de (door-) ontwikkeling van je software structureel te borgen binnen de organisatie om Business Agility mogelijk te maken.

De behoefte om enerzijds een eenvoudige front-end te leveren, terwijl anderzijds de software over zeer geavanceerde mogelijkheden moet beschikken, resulteert in een complexe back-end binnen een complex geheel van interfaces met andere systemen en technologieën.

Daarnaast eisen gebruikers van hedendaagse software dat nieuwe functionaliteit snel en zonder fouten wordt geleverd en dat eventuele fixes snel worden gerealiseerd en uitgerold. Het brede scala aan opkomende technologieën, zowel in het ontwikkelings- (Dev) als leveringsproces (Ops), maakt het makkelijker om snel en frequent hoge kwaliteit software, features en changes te leveren.

Om maximaal profijt uit uw Agile Software Ontwikkeling te halen, is het van belang de gehele organisatie hierin mee te nemen en te optimaliseren. Het vermogen om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden en kansen vereist dat alle bedrijfsfuncties nauwer samenwerken, processen vereenvoudigen en bureaucratie verminderen – in essentie Lean omarmen.

Fortezza Softwareprofs is uw partner om uw Business Agility met behulp van software projectmatig én structureel te realiseren.

Direct contact?

Mark van der Snel
CEO
+31 70 3277281

Scrum Team as a Service

De wereld verandert steeds sneller (Agile World). Uw organisatie moet meebewegen (Business Agility). Stelt u nieuwe concepten of nieuwe architecturen uit (Time-to-market)? Zijn uw mensen té druk met onderhoud van bestaande applicaties? Met onze Scrum Team as a Service heeft u een extra team (3 tot 9 teamleden) tot uw beschikking! Als Product Owner stippelt u de lijnen uit.

Met ons Scrum Team heeft u tijd voor nieuw. U haalt extra capaciteit, relevante kennis en ervaring in huis om uw nieuwe ideeën daadwerkelijk te realiseren. Met aandacht voor alle kwaliteitskenmerken van software (ISO 25010). Een team dat na realisatie de opgebouwde kennis aan uw bestaande teams overdraagt.

Het Scrum Team haalt het maximale uit elke Sprint. Als een geoliede machine, weten zij samen met u iedere wedstrijd te winnen. Dat kan volgens ons alleen omdat ze met elkaar én met u samenwerken. Een eenheid creëren die 1 + 1 = 3 weet te realiseren.

In het Fortezza Scrum Team komen alle kennis en ervaring optimaal samen om snel en daadkrachtig resultaat te boeken:

People: Bovenal gaat het ons om de mens! Zonder de juiste professionals en – belangrijker nog – het juiste team, zorgt geen enkel proces of briljante technologie voor resultaat. Samen met u selecteren we de juiste teamleden. Ontwerpers, Architecten, Senior Ontwikkelaars, maar ook jong talent.

Process: Om uw doelen effectief en efficiënt te bereiken past het team de Agile methodiek toe. Een iteratieve en incrementele methode met een hoge voorspelbaarheid en lager risicoprofiel. Dit in tegenstelling tot traditionele watervalmethodieken.

Technology: In korte Sprints (iteraties) levert het team werkende software met gereedschap die vaardigheden en processen optimaal ondersteunen.

DevOps Ecosysteem

Moderne Softwareontwikkeling in Scrum teams wordt geconfronteerd met steeds sneller veranderende en of nieuw geïntroduceerde eisen & wensen, dan wel verschuivende focus (Business Agility). Daarbij is vereist dat zowel in het ontwikkelings- (Dev) als leveringsproces (Ops) er snel en frequent hoge kwaliteit (QA) software (features, changes, e.d.) wordt geleverd en in productie wordt genomen, zonder afbreuk te doen aan bestaande functionaliteit en kwaliteit.

In deze context beheersen wij een breed scala aan (opkomende) technologieën (ecosysteem) om tot mooie Enterprise oplossingen met Business value te komen; denk aan Java EE, Spring, Angular, Python, Django, Pandas, Machine Learning (AI), Blockchain, Gitlab, Jenkins, Nexus, Ansible, Infrastructure as Code, Containerization (Docker, Kubernetes), Microservices, PostgreSQL, MySQL, Oracle en last but not least Cloud platforms als AWS, Google en of Azure. V.w.b. ontzorging van Cloud diensten kunnen wij u van dienst zijn met onze managed cloud diensten (Private, Public en of Hybrid).

QA – Quality Assurance (Testen): Meten = weten! We testen geautomatiseerd en volcontinu functionaliteit, performance, security en codekwaliteit; denk aan tools als Protractor, Selenium, SonarQube, Dynatrace, SoapUI, JUnit, JMeter, PyUnit, Cucumber, Silk Performer, Checkmarx, Burp suite, teneinde robuuste en toekomstvaste software te leveren die Business Agility ondersteunt! Kortom, kwaliteit! Aanvullend kunt u uw security 24×7 laten managen en monitoren door ons Cybercrime Defence Center van onze dienst Managed Security Services.

Lean – Agile/Scrum: We geloven in een goede basis, dus vooraf invulling geven aan Architectuur (TOGAF), een Globaal Ontwerp (Use Case Model), alswel de Kwaliteits- en Beveiligingseisen (ISO25010 / ISO27k). Vervolgens kan er Agile / Scrum de realisatie worden gestart, waarin de klant een actieve partner is in elke Sprint (2 tot 4 weken) als materiedeskundige en tester met right-1st-time quality software als resultaat!

Meer Digitaal Versnellen

Analytics & AI

Haal meer waarde uit uw DataHub & PowerBI door de koppeling van slimme technologieen zoals Machine Learning en streaming analytics.

Technologie Adoptie

Zet uw medewerkers in hun kracht binnen een continue innoverende cultuur waar veranderingen snel worden doorgevoerd.

Business Apps & Integraties

Innoveer met slimme oplossingen, zoals low code apps, enterprise applications en op maar gemaakte integraties voor uw organisatie.

BLOG

Softwareprofs Meetup: Code maintainability and sustainability

Hell is other people’s code. Maar hoe zorg je er dan samen met je team voor dat jullie een begrijpelijke en wendbare codebase hebben?

Digitaal op orde
digitaal versnellen

De werkwijze van Fortezza

Inspiratie

In deze fase wordt de missie en visie van de organisatie vastgesteld en vertaald naar de digitale wereld en programma doelstellingen. Het transformatie team van de organisatie wordt georganiseerd en krijgt inzicht in wat digitalisering voor de eigen processen en business kan betekenen.

Navigatie

In de navigatie fase is een organisatie en procesanalyse uitgevoerd om te bepalen welke business & IT projecten uitgevoerd gaan worden om de programmadoelstellingen te realiseren. Daarnaast wordt besloten welke verandering op de organisatie domeinen noodzakelijk is.

Implementatie

Het programma bevat meerdere projecten. Een project wordt op een “Scrum” wijze uitgevoerd. Scrum deelt een project op in een aantal “Sprints”. Elke sprint levert een bruikbaar product of functie op. Dit zorgt ervoor dat een verandering zo snel mogelijk geïmplementeerd en gebruikt wordt door de organisatie. De opgedane ervaringen worden als feedback meegenomen in de volgende sprint.

Adoptie

Als een project is afgerond loopt de adoptie, die begonnen is tijdens de implementatie, door. In deze fase ligt de nadruk op het analyseren van het goed gebruiken van de oplossing en het coachen van de organisatie en medewerkers in het “anders werken” en “oude gewoontes loslaten”.

INSPIRERENDE KLANTVERHALEN

Vemedia Showcase
Florensis Showcase