Tips in Digitale Transformatie

Tips in digitale transformatie voor uw organisatie

Al jaren passen wij de aanpak People, Proces en Technology toe om onze projecten op de juiste manier te organiseren. Tips in digitale transformatie is allemaal gericht op het realiseren van uw strategie. Dát wat het verschil gaat maken voor uw bedrijf in de aankomende jaren en laat zien hoe u uzelf onderscheidt van de competitie.

Een bedrijf dat dit echt goed heeft doorleefd is Microsoft, die zich van “dinosaurus” naar een uniek digitaal bedrijf heeft getransformeerd. En dat heeft hun geen windeieren gelegd: de beurskoers is onder leiding van Satya Nadella bijna verviervoudigd in 5 jaar waarbij hij inclusiviteit (People) als uitgangspunt heeft genomen als de weg naar de toekomst.

Wat voor tips geeft Satya voor digitale transformatie?

Het boek staat vol met simpele, maar effectieve tips en maatregelen die u morgen al kunt gebruiken om uw digitale transformatie te starten.

“Companies are focused on ensuring that they stay relevant and competitive by embracing this transformation.”

Op pagina 126 staan wat ons betreft de vier initiatieven die ieder bedrijf zou moeten prioriteren:

Prioriteit #1: Gebruik data om de klant beleving te verbeteren

Alles is data. Met de juiste data, op het juiste moment, in het juiste format en in de juiste applicatie kunt u uw klant vele malen beter bedienen dan op dit moment. Het onder controle krijgen van uw data is complex. Data “ontstaat” en wordt aangepast op meerdere plekken, dus hoe krijgt u grip op al deze datasets en datastromen? Daarom heeft Fortezza de DataHub en Power BI in haar dienst Basis Op Orde geplaatst zodat u het fundament van uw transformatie goed neerzet.

Prioriteit #2: Creëer de digitale werkplek voor uw werknemers voor mobiele productiviteit en samenwerking

Onze visie is dat de digitale werkplek iedere werknemer – waar dan ook ter wereld – in staat stelt om meerwaarde aan de klant te leveren.

Simpel gezegd, werknemers hebben overal en altijd toegang tot informatie en resources en daarmee de ideale digitale werkplek. Om invulling te geven aan hun verantwoordelijkheden op de meest efficiënte manier mogelijk. Door de continue ontwikkeling van Microsoft Office, wordt ons leven steeds beter ondersteund met een breed pallet aan functionaliteiten. Denk niet alleen aan Excel, Word of PowerPoint, maar bijvoorbeeld ook aan Teams voor het samenwerken aan projecten en documenten. Of Sway om interactieve content makkelijk te produceren en distribueren. Of Power Apps en Power Automate om met low code oplossingen snel een werkende oplossing in productie te krijgen. Lees wel even onze blog over de valkuilen van een verkeerde implementatie van uw digitale werkplek.

Prioriteit #3: Optimaliseer en digitaliseer processen

Met de Azure DataHub en Power BI maken we zichtbaar wat de kwaliteit van uw data is. Door deze als input te gebruiken voor het verbeteren van processen, krijgt u een continue feedback loop om uw kernactiviteiten steeds beter (en geautomatiseerder) uit te voeren. Bij digitale transformatie is het optimaliseren en digitaliseren van processen een belangrijke prioriteit.

Prioriteit #4: Creëer nieuwe producten, diensten en verdienmodellen

Met de eerste drie prioriteiten op orde bent u klaar om uw digitale transformatie naar het volgende niveau te brengen en disruptieve nieuwe diensten en verdienmodellen te introduceren. Ook op een veel snellere, flexibelere en schaalbare manier dan voorheen. Doordat het digitale fundament klaar is en de mensen continue veranderingen hebben omarmd als de nieuwe werkelijkheid, ontstaat er een een vliegwieleffect. Niet alleen om met veranderingen in uw markt mee te bewegen, maar deze zelfs te initiëren.

Aan de slag met uw digitale transformatie? Neem gratis deel aan ons volgende event over digitale transformatie.

BLOG

Hoe voorkomt u een verkeerde implementatie van Office 365?

Overal zijn bedrijven aan de slag gegaan met bijvoorbeeld Microsoft Teams. Wat zijn de valkuilen die u kunt vermijden om digitaal samen werken goed te organiseren en werknemers productief te houden?

De oorzaken van een verkeerde Office 365 implementatie
Office 365 verkeerd implementeren

Related Posts